Kedvezményezett neve: Indián-Sped Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések az Indián-Sped Kft-nél
Pályázat: VEKOP-1.2.6-20
Elnyert támogatási összeg: 28 493 510F t
A támogatás mértéke: 70%
Projekt azonosító: VEKOP-1.2.6-20-2020-00522
A projekt tényleges befejezése: 2022.02.01

 

A Projekt tartalma:

A projekt keretében megvalósított tevékenységek központi eleme a raktározási feladatokat segítő homlokvillás targonca és raklapemelő beszerzése volt. Az elmúlt időszakban cégünk egyre több olyan feladattal találkozott, amelyek elvégzéséhez a meglévőnél nagyobb teherbírású és magasabb emelésű targoncára volt szükség. A projekt eredményeként ezen fajta megrendeléseket már hatékonyan tudjuk teljesíteni, valamint a munkánk gyorsasága is javult az eszközbeszerzéssel, hiszen a meglevő elektromos targoncákhoz képest egy gázüzemű targonca nagyobb munkaidővel bír egyetlen feltöltéssel, ezért a külső munkára is alkalmasabb. 

A projekt keretein belül bevezetésre került egy fuvarszervező, raktározási és logisztikai rendszer és ezzel együtt beszerzésre kerültek vele együttműködő informatikai eszközök. Ezek segítségével az erőforrásainkat optimalizálni tudjuk, az egyes munkafolyamatokban eltérő helyszínen levő munkatársak (pl. raktár, sofőr, iroda) gyorsabban, összehangoltabban tudnak egy adott feladatot ellátni, az erőforrás optimalizálás pedig az erőforrások hatékonyabb felhasználáshoz és így nagyobb ár bevételhez, munkaerő megtartáshoz vezetnek. 

Cégünk elektromos áramfogyasztása az évről évre bővülő bérleménynek és az elektromosan működő targoncáknak köszönhetően egyre nőtt. A kapcsolódó rezsiköltségek mérséklésére megújuló energiaforrás használatát vezettük be a működésünkbe, a támogatásnak köszönhetően 36,5kWp teljesítményű napelemrendszer került telepítésre, igy jelentősen csökkentve költségeinket.